Скритият фаворит: Григор Димитров



28-08-2017 10:35 | Николай Драганов

Григор Димитров ще стартира участието си на тазгодишния US Open с двубой срещу чеха Вацлав Шафранек във вторник вечер, а прекрасното му представяне в Синсинати и отсъствието на някои големи звезди го превърна в един от фаворитите за титлата в Ню Йорк


Гришо нямаше късмет и попадна в една четвъртина с Рафаел Надал, който е негов потенциален съперник на четвъртфиналите, а при евентуална победа българинът ще се изправи на полуфинал срещу Роджър Федерер. Въпреки това международните издания предупреждават, че българинът е способен на изненада.


В материал посветен на "скритите фаворити" при мъжете и жените, авторитетното сингапурско издание The Strait Times обръща сериозно внимание именно на Григор Димитров. "Българинът доминираше на корта, за да спечели първата си "Мастърс" титла в Синсинати преди седмица. Той записа пет чисти победи и задържа сервиса си в 52 от 53 случая", припомня изданието.


"Дълго време Димитров беше сравняван с Роджър Федерер и покрива корта със същата лекота, сякаш без особени усилия. Заедно с треньора си Дани Валверду, той изживява своята най-добра година, проби  отново в Топ 10 и се състезава на постоянно високо ниво. Димитров подобри психическата си издръжливост и успява да играе силно тактически, като по този начин седмият поставен показва, че се е превърнал в играч, способен да спечели титлата от US Open", допълва анализаторите, които обръщат внимание още на Денис Шаповалов при мъжете и Мадисън Кийс и Екатерина Макарова при жените.


В глава "претенди за титлата" Григор е поставен и от превюто за турнира на официалния сайт на US Open. USOpen.org първо обръща внимание на шампионите Надал, Федерер, Дел Потро и Чилич, а след това определя и трима претенденти - Димитров, Доминик Тийм и Саша Зверев.


"Димитров влиза в US Open изпълнен с увереност, след като спечели първата си "Мастърс" титла в Синсинати без да спечели сет. Той все още трябва да докаже, че може да постоянно да се играе във втората седмица в турнирите от Големия шлем, но достигането му до полуфинал на Australian Open в началото на сезона показа, че се приближава към тази цел. В отворената схема тази година, Димитров нямаше голям късмет и попадна в четвъртината на Надал, но победа в четвърти кръг над Давид Гофен би му донесла неговото най-добро представяне в Ню Йорк досега", пише изданието.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини