Анди Мъри се отказа от US Open



27-08-2017 01:44 | Николай Драганов

Поставеният под №2 в схемата и доскорошен водач в световната ранглиста Анди Мъри се отказа от участие на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. 


До последно Мъри се очакваше да се появи в Ню Йорк, въпреки че не е играл от загубата на четвъртфиналите на Уимбълдън от Сам Куери заради контузия. 


Макар да участва в жребия като поставен под №2, британецът не е успял да се възстанови навреме и няма да се бори за трофея от Откритото първенство на САЩ.


"Направих общо взето всичко възможно, за да бъда готов, като почивах няколко седмици след Уимбълдън. Разговарях с много специалисти. Опитах да си почина, да се възстановявам, да се подготвя", каза Мъри на специална пресконференция.


"Всъщност в последните дни тренирах добре, но би било твърде болезнено да спечеля турнира, а аз бях тук заради това. За съжаление, няма да играя през тази година", обяви той.

 

Мъри става поредното голямо име, което пропуска тазгодишния US Open. Малко след Уимбълдън Новак Джокович обяви, че няма да играе до края на сезона, а подобно решение взе и Стан Вавринка. Двамата играха финал през миналия сезон, спечелен от швейцареца. В последните седмици извън схемата в Ню Йорк останаха и Кей Нишикори и Милош Раонич. 

 

Само преди седмица Мъри отстъпи първото си място в ранглистата на Рафаел Надал. Британецът се изкачи на тази позиция след страхотно представяне в края на миналия сезон, но от началото на 2017 година не успя да покаже същото ниво на тенис. Стара негова контузия в хълбока се изостри по време на двубоя му срещу Стан Вавринка на "Ролан Гарос", като от тогава той не успява напълно да се възстанови от болката и проблемите. 


Анди водеше долната част на схемата на US Open, благодарение на което третият поставен Роджър Федерер попадна в горната част, където водач е Рафаел Надал. Двамата могат да се срещнат на полуфинал. В тази половина е и Григор Димитров, който може да срещне Надал на четвъртфиналите.


Късното отказване на Мъри не промяна жребия, но от него могат да бъдат доволни четвъртия поставен Александър Зверев, който ще поведе долната част, както и Марин Чилич и Жо-Вилфред Цонга, съответно пети и осми поставен. Мястото на Мъри в основната схема пък ще бъде заето от словака Лукаш Лацко. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини