Шарапова: Не мога напълно да игнорирам критиките



23-08-2017 09:40 | Николай Драганов

Бившата №1 в света при жените Мария Шарапова ще стъпи на корта за двубой от Големия шлем през следващата седмица за първи път след изтърпяното 15-месечно наказание. 30-годишната рускиня не получи уайлдкард за "Ролан Гарос", а след това се контузи преди квалификациите за Уимбълдън. Тя беше готова да се включи в тези на US Open, но получи покана и ще започне направо от основната схема.


"Когато става дума за тенис, добро или лошо, единственото което знам е със сигурност е, че ми липсваше. Тези две години бяха много тежки, по-тежко отколкото съм си мислела, че могат да бъдат... но моята страст към играта никога не е изчезвала. Напротив, стана единствено по-силна", коментира Маша.


След като призна, че е използвала забранената субстанция мелдоний, която обаче от 2016 година влиза в забранителния списък, а Шарапова и екипа и пропускат това, рускинята беше наказана за 15 месеца. Някои играчи продължават да твърдят, че наказанието й е трябвало да бъде по-тежко - доживот.


"Наясно с това, което казват много от колегите ми и колко критични са към мен. Ако си човешко същество, с нормално сърце... Не мисля, че някога ще си способен напълно да игнорираш всичко това", призна тя. 


Френската тенис асоциация отказа да покани Шарапова, но американските им колеги обявиха, че "наказанието и според правилата антидопинговата програма е изтърпявано и съответно не е било фактор по никакъв начин при определянето на това кой да получи уайлдкард". От USTA добавиха, че са следвали практиката да дадат покана на бивш шампион, който се нуждае от такава, за да влезе в основната схема.


Шарапова спечели Откритото първенство на САЩ през 2006 година, както и Уимбълдън през 2004-та, Australian Open през 2008 и "Ролан Гарос" през 2012 и 2014 година. "Сигурна съм, че е страхотен момент за нея да има възможността да се върне на място, където се е представяла толкова добре", коментира седемкратната шампионка от Големия шлем Винъс Уилямс. Подкрепа към решението на американската асоциация относно Шарапова изрази още легендата Били Джийн Кинг.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини