Кириос: Трофеят отиде при най-заслужилия играч



21-08-2017 11:15 | Николай Драганов

Преди три седмици Ник Кириос губеше с 3:6, 0:3 от Тенис Сандгрен, когато се отказа от двубоя им от втори кръг на турнира във Вашингтон заради проблеми с дясното рамо. Това бе третото поредно отказване за австралиеца, който изглеждаше затънал в тежка дупка. Но вчера Кириос игра финал на "Мастърс", а през седмицата победи по пътя към него Рафаел Надал.


"Като се върна назад и се сетя къде бях... Никога не съм мислел, че ще играя своя първи "Мастърс" финал. Така че съм много доволен от резултата. Оттам, където бях, до тук - невероятно е", коментира Кириос, който отстъпи с 3:6, 5:7 в битката за титлата на Григор Димитров.


Освен победата над Надал, австралиецът записа още няколко страхотни победи - над деветия поставен Давид Гофен, финалистът от 2014-та година Давид Ферер, както и над Александър Долгополов и Иво Карлович.


"Позабавлявах се тази седмица. Първият кръг беше доста тежък и определено се измъкнах срещу Долгополов. Радвам се, че се чувствам обратно там, където трябва да бъда на тенис корта. Не се наслаждах, не исках да бъда на корта. Външни неща влияеха на емоциите ми. А в момента, макар днес да загубих, но се чувствам страхотно. Чувствам се страхотно къде се намирам", коментира в типичния си стил Кириос.


Той не спести похвалите си за своя съперник Григор Димитров, който също игра на своя първи "Мастърс" финал.


"Трофеят не можеше да отиде при някой, който го заслужава повече от Димитров. Той наистина отново е намерил играта си. Мисля, че започва да се настанява там, където винаги съм си го представял да бъде. Преди година имаше проблеми с играта си, но в момента играе наистина много добър тенис", подчерта 22-годишният австралиец.


Сега той се насочва към Канзас, където ще тренира с Джак Сок, а след това ще опита да подобри постижението си от миналата година на US Open, когато загуби в трети кръг. 


"Чувствам се добре. Много съм развълнуван за US Open. Щастлив съм, просто да бъда на корта и да печеля отново", завърши Ник Кириос. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини