ВИДЕО: Най-интересните моменти от мача на Гришо с Иснър



20-08-2017 09:47 | Николай Драганов

Първата ракета на България Григор Димитров изигра един от най-силните си мачове през сезона и успя да стигне до победата срещу Джон Иснър в двубой от полуфиналите на "Мастърс" турнира в Синсинати.


Гришо показа здрави нерви, търпение и невероятен фокус, като дочака своите мигове в решителната част на двата сета, спечели по идентичен начин - в тайбрек. В истинската класика се превърна тайбрека на втората част, който беше спечелен от Димитров с 12:10 точки.


Димитров отрази няколко сетбола в него, а преди това Иснър спаси точки за мача на сметката на Гришо. Двамата реализираха и по няколко феноменални удара от ужасно трудно ситуации, изправяйки многократно трибуните на крака.


В крайна сметка българинът се показа като по-комплексен и по-психически издръжлив играч от своя 32-годишен американски съперник и записа първа победа над него, взимайки реванш за загубата си в единствения им друг мач преди две години в Маями. 

 

В опит да спечели първата си титла от "Мастърс" 1000 категория, Гришо ще се изправи срещу австралиеца Ник Кириос, който надигра Давид Ферер в другия полуфинал.

 

Ето и разширен репортаж от полуфиналния сблъсък между Димитров и Иснър:


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини