Гришо: Пеперудките в стомаха са най-хубавото нещо в спорта



20-08-2017 09:29 | Николай Драганов

Григор Димитров записа страхотна победа след два тайбрека над Джон Иснър в полуфинала на "Мастърс" турнира в Синсинати и се класира за първи път в кариерата си на финал в надправара от тази категория. Там го очаква австралиецът Ник Кириос, а мачът е тази вечер около 23:00 часа българско време.

 

"Нямах нито една възможност за пробив през първия сет. Успях да стигна най-много до някое равенство или до ситуация 40:30 и това беше всичко. Очаквах това, но все пак се надявах за малко повече разигравания, но в края на краищата всичко се реши в двата тайбрека", коментира Григор.


"С треньора ми коментирахме какво бих могъл да направя по-добре и изводът беше - няма какво много да се направи повече. Удовлетворен съм от това, което се случи - беше добра стъпка напред за мен", добави българинът.


"Вторият тайбрек беше един от най-добрите, които съм играл в кариерата си. Нивота на тениса беше невероятно, след края на мача разменихме няколко реплики - "този форхенд беше уникален, а онзи минаващ удар... о, да, човече". Все пак на повторенията виждам, че има някои неща, които можех да направя по-добре, така че винаги има какво да се подобрява", с усмивка заяви Гришо.


"В тура съм вече от доста време, така че защо не", отвърна Гришо на въпрос дали се е подготвял за този първи "Мастърс" 1000 финал. "Мисля, че се случва в правилния момент. В крайна сметка е още един мач. Разбира се, оценявам го сериозно - това е финал на "Мастърс", никога не знаеш колко такива ще достигнеш. Но както съм казвал и преди - по-важна е голямата картинка. Важното е да показвам добър тенис, особено преди турнир от Големия шлем. Това означава за мен повече от самото достигне до финал, но разбира се, това е нов ден, нова възможност, ново предизвикателство за мен и определено искам да спечеля", обясни той.


Димитров беше категоричен, че въпреки опита в тура и много случаи, в които е играл на такава фаза, нервите все още са много големи. По думите му, това е в природата на един играч и атлет. "Винаги искаш да спечелиш и тези пеперудки в стомаха всъщност ти помагат да се фокусираш повече и просто да излезеш и да се насладиш. Когато си далеч от играта именно това усещане ти липсва най-много", завърши той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини