Ферер не остарява, предстои сблъсък с Тийм



18-08-2017 09:36 | Николай Драганов

Бившият №3 в света Давид Ферер се класира без особени затруднения за четвъртфинал на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати след победа над 9 години по-младия си сънародник Пабло Кареньо Буста с 6:4, 6:4. 


35-годишният Ферер е близо до завръщане в Топ 30, а победата над 17-тия в света Кареньо Буста със сигурност ще му помогне това да се случи. Ферер е финалист в Синсинати от 2015 година, а от Уимбълдън насам има 11 победи и само 2 загуби, което му донесе и трофей от турнира в Бостад.


В следващия кръг Давид ще се изправи срещу №8 в света Доминик Тийм. Австриецът се наложи трудно над Адриан Манарино след 7:6(4), 7:6(3). Тийм има една победа над Ферер при единственият им сблъсък в Рио през миналата година. 


"Очаква ме дълъг и изтощителен физически мач срещу Ферер. Той отново играе много добре, изигра страхотен мач срещу Федерер преди седмица. Ще бъде тежко, но аз понатрупах увереност и се надявам, че съм готов", заяви Тийм. 


Победителят от този четвъртфинален сблъсък ще се изправи на полуфиналите срещу победителя от четворката, която включва Рафаел Надал, Алберт Рамос-Виньолас, Ник Кириос и Иво Карлович. Испанската двойка така и не успя да започне мача помежду си вчера заради дъжд, а този на Кириос и Карлович беше прекъсната в средата на първия сет при 4:3 преднина за хърватина. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини