Димитров: Научих много за една година



15-08-2017 07:53 | Любомир Тодоров

Седмият поставен в схемата на "Мастърс 1000" турнира в Синсинати Григор Димитров започва участието си в сряда с двубой срещу Фелисиано Лопес. Полуфиналистът от миналата година обясни какво се е променило за него от предишното му участие пред официалния сайт на АТР.


"Намирам се на страхотно място. Мисля, че научих много от него и смятам, че научих неща, които ще запомня. Не искам да забравям нещата, които всъщност ме тласнаха към това да играя по-добре и да бъда още по-силен в трудните моменти", призна българинът.


От Асоциацията припомнят, че Димитров прави един от най-добрите си сезони, след като миналото лято беше №40 в света. 


"Направих отлична предсезонна подготовка. Работих много. Имах добра психическа нагласа, бях настроен позитивно, когато излизах на корта", допълни 26-годишният хасковлия.


Гришо е доволен, че се завръща в Северна Америка да играе на твърди кортове. Този сезон той е спечелил 76 процента от мачовете си на хард, 67 процента на трева и само 44 процента на червени кортове.


"Винаги съм обичал да играя на твърди кортове. Определено имам добри резултати на тях. Трябва да играя срещу трудни съперници във всеки кръг и трябва да съм готов за това. Трябва да остана стъпил на земята, да бъда скромен и да играя моята игра, като давам 100 процента всеки ден и да оставя останалото да се случи", каза още Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини