Григор остава №11 в света - ранглисти



14-08-2017 09:46 | Николай Драганов

Григор Димитров запазва своята 11-та позиция в ранглистата през новата седмица. Гришо разполага с актив от 3070 точки, като изостава на 160 от 10-тия Милош Раонич.

 

Българинът не успя да защити актива си, натрупан с достигането да четвъртфинал на Rogers Cup преди 12 месеца, в Синсинати през тази седмица ще има още по-тежка задача, тъй като през миналия сезон записа едно от най-добрите си представяния имено тук и достигна до полуфиналите, където отстъпи на бъдещият шампион Марин Чилич.


По пътя към това представяне Гришо победи Фелисиано Лопес, който е негов потенциален съперник в първия му мач тази година. Димитров стартира от втори кръг и очаква да разбере дали Лопес ще се справи с корейския талант Хьон Чун. Българинът ще се нуждае от три победи, за да повтори представянето си от миналата година, но в неговата четвъртина се намира Роджър Федерер, който съответно е потенциален съперник на четвъртфиналите.


Втора ракета на България с актив от 112 точки е Александър Лазов, който заема 389-то място в ранглиста. В топ 1000 са още Димитър Кузманов под №504, Александър Лазаров (№556) и Васко Младенов под №947. 


Единствената промяна при мъжете в Топ 10 е свързана с шампион от Монреал Саша Зверев, който се изкачва с 1 позиция до №1 в света, изпреварвайки Доминик Тийм. Най-големият скок през тази седмица прави полуфиналистът от Rogers Cup - 18-годишният Денис Шаповалов, който се изкачва със 76 позиции до №67 в света. Със 17 места прогресира Робин Хаасе, който спря Григор Димитров в Монреал, като холандецът е под №35 през новата седмица.


При жените Цветана Пиронкова се изкачва с една позиция до №125 в света, с което остава първа ракета на България. Втора е Виктория Томова, която заема №166, а в Топ 500 са още №224 Сесил Каратанчева, №247 Елица Костова, №289 Изабела Шиникова, №310 Александрина Найденова №450 Джулия Терзийска и №476 Дия Евтимова. 


На върха на ранглистата остава Каролина Плишкова, следвана от Симона Халеп и Ангелик Кербер. Шампионката от Торонто Елина Свитолина се изкачва до №4 в света, а с една позиция напред минава и нейната съперничка на финала Каролина Вожняцки, която става №5. Две позиции за сметка на тях губи шампионката от Уимбълдън Гарбине Мугуруса, а Топ 10 допълват Йохана Конта, Светлана Кузнецова, Винъс Уилямс и Агниешка Радванска. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини