Разочарованият Надал: Пропуснах златен шанс да стана №1



Разочарованият Надал: Пропуснах златен шанс да стана №1
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-08-2017 12:55 | Станко Димов

Победи над двама непоставени тенисисти – световния №143 и заемащия 42-о място в ранглистата, щяха да върнат Рафаел Надал на първото място в света. В четвъртък вечер обаче Матадора допусна поражение от младока Денис Шаповалов (№143) и се прости с надеждите да измести Анди Мъри от върха още тази седмица.

„Това вероятно е най-тежката ми загуба от началото на сезона”, каза след мача Надал, който отстъпи с 6:3, 4:6, 6:7 (4). „Играх много лошо, а в същото време той се справи отлично. Когато това се случи няма какво да направиш, освен да пожелаеш успех на съперника ти в следващите му мачове.

Вероятно това е най-тежката ми загуба за сезона, защото бях победен от съперник, който е по-назад в ранглистата от мен. В същото време и заради възможността, която се откриваше пред мен отново да стане №1 в света. Винаги е трудно, но жребият не беше никак лош за мен и имах реална възможност да се върна на върха. Допуснах сериозна грешка”, коментира Рафа.

Битката за първото място в света ще се прехвърли на турнира в Синсинати следващата седмица, а за приз №1 ще спорят Надал и Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини