Шварцман шокира Тийм в Монреал



09-08-2017 08:55 | Николай Драганов

Намиращият се под №36 в световната ранглиста Диего Шварцман постигна може би най-голямата победа в своята кариера, като отстрани във втори кръг третия поставен в схемата на "Мастърс" турнира в Монреал Доминик Тийм след 4:6, 7:6(7), 7:5 в отделните части.


Аржентинецът спаси четири мачбола в три различни гейма в края на третата част, в която успя да се върне от изоставане 2:5 и в крайна сметка да затвори мача с пет поредни гейма в своя полза за първата си победа не само срещу Тийм, но и срещу представител на Топ 10 изобщо от 14 опита.


Успехът е забележителен за 170-сантиметровия аржентинец, но ако погледнем историята на Тийм в тази надпревара, той не е чак толкова изненадващ - австриецът има вече общо четири участия на Rogers Cup, като във всяко от тях губи в първия си мач. 


Следващият съперник на Шварцман ще бъде американецът Джаред Доналдсън, който се наложи със 6:2, 7:5 над Беноа Пер. Този мач беше пореден епизод от френско-американските сблъсъци, които се оформиха в Монреал. В първи кръг Доналдсън отстрани друг французин в лицето на Лука Пуй, а Пер от своя страна бе победил американец - Доналд Йънг. 


По-рано през вчерашния ден в Канада пък Джак Сок надигра Пиер-Юг Ербер със 7:6(4), 6:3, а в горната част на схемата Сам Куери се наложи над Венсан Мийо, само за да стигне до нов французин в лицето на Жо-Вилфред Цонга. Победа за Франция над САЩ донесе Гаел Монфис, който се наложи над Стив Джонсън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини