По стъпките на Рафа: Испанец от Майорка с домашен трофей



07-08-2017 10:41 | Николай Драганов

Точно преди 14 години един 17-годишен испанец на име Рафаел Надал застана в центъра на корта в Сеговия, прегърнал трофея от турнира от сериите "Чалънджър". Тази неделя един друг роден в Майорка тенисист изпита същото удоволствие. 


Хауме Мунар отпразнува първата си "Чалънджър" титла от турнира Open Castilla y Leon след победа с 6:3, 6:4 над младия австралиец Алекс де Минаур. Испанецът загуби само един сет по време на турнира пред родна публика, като успя да запише и престижа победа над свой съпародник и първи поставен Марсел Гранойерс, който е бивш представител на Топ 20.


"Много съм щастлив. Последните месеци бяха трудни. Не спечелих много мачове, въпреки всичките ми усилия и труд. Да спечеля този турнир у дома, особено пред погледа на родителите ми, е нещо специално. Дължа им всичко, което съм днес. Сега искам да спечеля още много, това е само началото", заяви пред сайта на ATP Мунар.


20-годишният испанец не крие, че неговият идол е именитият му съгражданин от Майорка. Треньор на Мунар пък е добрият приятел на Рафа Томеу Салва, като двамата работят в академията на Рафа. Турнирът в Сеговия пък е един от най-старите и престижни в Испания. 


Мунар ще се изкачи със 101 позиции в рангистата до рекордното за него №200. "Искам да продължа да раста всеки ден. Да се отдам на това да бъде професионалист и да запазя своя фокус. На няколко турнира показах, че мога да играя на високо ниво, трябва да остана на този път. Гледам с нетърпение към онова, което ми предстои", заяви младият испанец. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини