Григор научава първия си съперник в Монреал днес



07-08-2017 08:45 | Николай Драганов

Григор Димитров ще научи днес името на своя първи съперник в "Мастърс" турнира в Монреал. Гришо е поставен под №7 в основната схема и почива в първи кръг, а във втори ще се изправи срещу победителя от мача между Миша Зверев и словака Норбeрт Гомбош, който идва от квалификациите.


Двубоят между Зверев и Гомбош е първи по програма на Корт №5 и ще започне около 20:00 часа българско време. Двамата никога не са се срещали до този момент, а 26-тият в света германец очаквано изглежда изявен фаворит. Гомбош се намира под №88 в ранглистата, а най-доброто му постижение е №86. 


Макар да са на една и съща възраст - 26 години, Димитров и словакът също не са се срещали досега, включително при юношите. Гришо познава по-добре 29-годишния Миша Зверев, с когото имат един двубой - през този сезон в Ротердам, когато българинът се наложи след обрат - 6:7(4), 6:2, 6:4. 


Мачът между Гришо и Зверев или Гомбош най-вероятно ще бъде утре вечер, а при евентуален успех Димитров ще очаква в трети кръг победителя от двойките Алберт Рамос-Виньолас - Робин Хаасе или Николос Басилашвили - Томаш Бердих, които се срещат в първи кръг. 


През миналата година, когато Rogers Cup се провеждаше в Торонто, Гришо успя да запише три победи и да достигне до четвъртфиналите, където бе спрян от Кей Нишикори. Най-доброто му представяне в надпреварата е през 2014-та година, когато игра полуфинал, загубен от Жо-Вилфред Цонга. Тогава турнирът също беше в Торонто, а когато домакин на канадския "Мастърс" е бил Монреал, Гришо им едно отпадане в първи кръг (2013 година, Марсел Гранойерс) и едно във втори (2015 година, Джак Сок). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини