Гришо почва с Миша Зверев или квалификант в Монреал



05-08-2017 09:20 | Николай Драганов

Миша Зверев или квалификант ще бъде първият съперник на Григор Димитров на "Мастърс" турнира в Монреал през следващата седмица. Гришо започва участието си от втори кръг, тъй като заради отказването на няколко играчи от челото на ранглистата е поставен под №7 в основната схема.


При победата в откриващия мач за Димитров, най-вероятният му следващ съперник изглежда Томаш Бердих, който в първи кръг стартира срещу Николос Басилашвили, а във втори го очаква мач срещу Алберт Рамос-Виньолас или Робин Хаасе. 


В тази част на схемата са още Доминик Тийм и Роджър Федерер, като австриецът е потенциален съперник на Гришо на четвъртфинал, а Маестрото - на полуфиналите. 


На старта на надпреварата Федерер ще се изправи срещу победителя от канадския сблъсък между Вашек Поспишил и Петер Полански, а след това е възможен мач срещу полуфиналиста във Вашингтон Джак Сок, стига американецът да се справи с Давид Ферер или Кайл Едмънд във втори кръг.


Потенциален съперник за швейцареца на 1/4-финал е Кей Нишикори, но преди това японецът ще има тежък съперник още във втори кръг в лицето на Гаел Монфис или Стив Джонсън.


Поставен под №1 в схемата в Монреал е Рафаел Надал, който може да стане №1 в света, ако достигне до полуфинал. Испанецът също стартира от втори кръг, където го очаква Борна Чорич или квалификант. На пътя на амбициите му за върха в ранглистата още след този турнир застава сериозно препятствие в трети кръг в лицето на Хуан Мартин дел Потро или Джон Иснър. 


В тази част на схемата са още Милош Раонич и Давид Гофен, които са потенциални съперници на Рафа на четвъртфиналите, а на полуфинал може да се изправи срещу играчи като Александър Зверев, Ник Кириос, Жо-Вилфред Цонга, Сам Куери, Жил Мюлер, Кевин Андерсън и други. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини