Цонга с лекота победи Григор Димитров



08-02-2011 16:57 | Николай Драгиев

Григор Димитров регистрира второ поражение за сезона. Българинът бе победен след 4:6, 4:6 от 18-ия в света Жо-Вилфред Цонга на турнира от категорията "Мастърс 500" в Ротердам. Предишната загуба на Гришо от началото на сезона също бе срещу състезател от топ 20 - Станислас Вавринка на Australian Open.

 

Вижте развитието на двубоя гейм по гейм.

 

Въпреки лесния успех за Цонга в тази среща Димитров загатна, че ако продължава да прогресира в следващите месеци, ще може да конкурира и най-добрите в света. Българинът допусна няколко лековати грешки, които веднага бяха наказани от французина в течение и на двата сета.

 

В същото време Гришо така и не успя да постави Цонга под никакво напрежение, когато французинът сервираше. Дългите разигравания също не бяха в полза на българския талант. И Цонга, и Вавринка търсеха пробойни в бекхенда и насочваха почти всички свои удари в тази зона, което в повечето случаи им носеше успех.

Спечелените 20 точки от квалификациите в Ротердам ще осигурят прогрес с няколко места на Димитров от сегашното му 86-о място в световната ранглиста.

Следващият турнир, на който ще участва Гришо е "Мастърс 250" в Марсилия. Там той също ще започне от квалификациите, които стартират в края на тази седмица.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини