Надал след спортния "Оскар": Федерер ме мотивира да стана толкова добър



08-02-2011 14:21 | Николай Драгиев

Рафаел Надал остана повече от щастлив, след като бе избран за най-добър спортист на 2010 година. Той бе удостоен със статуетката "Лауреус". Испанецът както винаги остана скромен в изявленията си и допълни, че оттук нататък ще продължи да работи все така усилено.

"Това може би е най-впечатляващата награда, която съм получавал в кариерата си. За мен е особено ценна. Останалите номинирани са невероятни състезатели - за Лео Меси просто нямам думи, а останалите като Кобе Браянт, Пол Гасол и Себастиан Фетел заслужават само суперлативи," сподели Надал.

Надал е доволен от лечението на своята травма, която му попречи да се представи на оптимално ниво по време на Australian Open. "Лечението ми върви добре, по план. Надявам се след прегледа, който ми предстои в Барселона, да мога скоро да възобновя тренировки. Имах добър край на 2010 година, но този сезон не започна по начина, по който ми се искаше," призна той.

Самият Надал не се страхува от все по-силната конкуренция. "Имам много съперници, а и всеки ден може да се появи нов такъв. Може да се случи да загубиш срещу тенисисти като Федерер, Джокович, Мъри, Сьодерлинг, Бердих или Ферер. От мен се иска да работя много здраво всеки ден и да показвам високо ниво в мачовете, ако искам да ги победя."

Световният номер 1 направи и интересно сравнение между сегашното състояние на футболните грандове Реал Мадрид и Барселона. Тенисистът е известен с пристрастията си спрямо мадридския тим.

"Не мога да кажа, че Реал е слаб, въпреки че изостава толкова от Барселона. Просто, когато спориш с такъв невероятен съперник, единственото което може да направиш, е да го аплодираш. Това може и да ти помогне да бъдеш по-добър. Например пред моите очи бе примерът на най-великият играч в историята - Роджър Федерер. Той винаги ме мотивираше да се усъвършенствам. Реал трябва да стори същото и да се учи."

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини