Ранглисти: Гришо отстъпи с едно място до №11 в света



31-07-2017 11:40 | Николай Драганов

След няколкото седмици в Топ 10 Григор Димитров отстъпва с една позиция до №11 в света през новата седмица. Спадът на Гришо се дължи на прогреса на Александър Зверев, който се изкачва с три позиции и заема №8 в ранглистата.


Димитров и Зверев ще имат шанс да натрупат точки на турнира във Вашингтон през тази седмица. Германецът достигна до полуфиналите преди 12 месеца, а Гришо отпадна в първия си мач, но така или иначе точките и на двамата от тази надпревара вече са отнети заради разликата в седмиците.


С по една позиция назад отстъпват и Кей Нишикори и Милош Раонич, заемайки съответно 9-то и 10-то място, а една промяна има и в челото, където Новак Джокович напусна Топ 4 за сметка на Стан Вавринка. Водач остава Анди Мъри с малко по-малко от 300 точки преднина пред Рафаел Надал, а трети е Роджър Федерер с около 900 точки зад испанеца.


Най-големият скок в класацията прави шампионът от Хамбург Леонардо Майер, който прави скок от цели 89 места до №49. С 42 позиции до №59 се изкачва неговият съперник на финала Флориан Майер. Най-голямото отстъпление е на сметката на скандалният Бърнард Томич, който губи 20 позиции и е на косъм да напусна Топ 100, като в момента заема 93-то място. 


При жените няма промени в Топ 10, като водач остава Каролина Плишкова, следвана от Симона Халеп, Ангелик Кербер и Гарбине Мугуруса. С една позиция до №124 пада първата ракета на България Цветана Пиронкова, а най-близо до нея под №157 остава Виктория Томова, която се изкачва с 14 места през новата седмица. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини