Хенман: Федерер е най-великият, фаворит е за US Open



26-07-2017 09:15 | Николай Драганов

Бившият британски тенисист Тим Хенман заяви, че счита Роджър Федерер за най-великият тенисист в историята. Макар да коментира, че е некоректно да се сравнят играчи от различни епохи, Хенман все пак призна, че трудно би поставил някой над Маестрото.


"По мое мнение, той е най-добрият, но е трудно да се сравнят различни генераии. Само си представете какво е спечелиш всички титли от Шлема в един сезон - Род Лейвър го е правил, при това два пъти", посочи Хенман.


Британецът припомни, че седем години Лейвър не е играл в турнири от Шлема, защото е станал професионалист. "Колко ли още титли щеше да спечели", попита Хенман, но веднага след това припомни, че всички, че и четирите турнира от Шлема са били на трева, когато той се е подвизавал.


"Представете си, че Пийт Сампрас играеше в три турнира от Големия шлем на трева - сигурен съм, че щеше да има повече титли", подчерта той, преди да обобщи, че заради всичко това и заради простите числа счита Федерер за най-големият сред големите.
"В крайна сметка днес всичко се свежда до числата, а Федерер е спечелил 19 титли от Големия шлем - повече от всеки друг мъж, така че той е моят избор за най-добрият на всички времена", каза британецът.


Запитан относно последния за годината турнир от Шлема за тази година, Хенман бързо посочи своя фаворит: "В момента Роджър изглежда фаворит. До US Open вероятно някои неща ще се променят, но той играе най-добре".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини