Моя: Не съм изненадан от представянето на Надал



23-07-2017 11:19 | Николай Драганов

Бившият №1 в света и шампион от "Ролан Гарос" Карлос Моя се присъедини към екипа на Рафаел Надал в ключов момент - през декември 2016 година, след два лоши сезона. Подготовката за сезон 2017 се оказа много важна за Рафа, който от началото на годината се представя страхотно и има огромни шансове да завърши като №1 в света през декември.


"Очаквах този старт на сезона за Надал след като видях тренировките му. През този сезон той играе много добре на всички настилки, стига далеч е конкурентен срещу всички", заяви 40-годишният испанец.


"Случилото се на Уимбълдън е минало, там той беше победен от тримата играчи, на които тревата пасва най-много. Бори се докрая и успя да се върне след два сета пасив", подчерта Моя, който разкри, че винаги е имал специални отношения с Надал, но не е очаквал Рафа да го помоли да влезе в екипа му.


"Той не обича промените. Наистина си мислех, че ще завърши кариерата си със същия екип, с който влезе в елитния тенис", подчерта Моя, който коментира и битката за №1 в края на сезона.


"Мисля, че Новак Джокович и Анди Мъри ще заиграят отново на най-доброто си ниво, но все пак очаквам Рафа или Роджър да са №1 в края на годината. Швейцарецът се намира в невероятен момент, мисля, че е доста по-завършен играч от Пийт Сампрас", завърши испанецът. 


Моя и Сампрас имат четири сблъсъка помежду си, като американецът може да се похвали с 3 победи. Двамата никога не са срещали на клей, което беше любимата настилка на испанеца, за разлика от Сампрас, който е достигал най-много до четвъртфинал на "Ролан Гарос" в кариерата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини