Новак Джокович пропуска Laver Cup



18-07-2017 11:02 | Николай Драганов

Голямата четворка в тениса се класира, за да представлява Европа в тазгодишния Laver Cup през септември, но Новак Джокович ще пропусне надпреварата. 


Отборите от по шест души са почти оформени, като първите четирима се класират директно, а за отбора на Европа това са Мъри, Надал, Федерер и Джокович. Въпреки това Федерер, чиято мениджърска компания е сред организаторите на новата надпревара, заяви в понеделник, че Ноле няма да играе в Прага.


"Новак вече каза "не", тъй като очаква второ дете в този период. Очаквам отговор от Мъри, ще бъде чудесно да се включи", заяви Маестрото. Той и Надал вече са потвърдили участие, а това на Мъри най-вероятно зависи от състоянието на бедрото му.


В отсъствието на Джокович, Стан Вавринка става автоматично класирал се участник, а финалистът от Уимбълдън Марин Чилич и следващият в реда. За Световния отбор класирани за участие са Кей Нишикори, Милош Раонич, Джак Сок и Ник Кириьос. 


Отборите ще бъдат от по шест души, водени от двама капитани - Бьорн Борг ще поведе европейците, а Джон МакЕнроу световния отбор. Борг най-вероятно ще подбере и Томаш Бердих и Доминик Тийм, които подписаха с новия проект, стартиран от консорциум между компанията на Федерер TEAM8 и Tennis Australia. МакЕнроу най-вероятно ще добави Джон Иснър - друг играч, който вече се е съгласил да играе в Прага между 22 и 24 септември. 


Финалният избор на капитаните трябва да бъде потвърден след края на US Open, което се явява 12 дни преди старта на Laver Cup. Турнирът ще предложи сблъсък между двата отбора в серия от 12 мача. Във всеки от трите дни ще се проведат три мача на сингъл и един на двойки. 


Всеки мач от първия ден ще носи по една точка, а от втория - по две, а на третия - по три. Първият отбор, който спечели 13 точки, ще спечели турнира. Схемата е направена така, че победителят да стане ясен в последния ден. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини