Григор Димитров срещу Цонга в Ротердам



06-02-2011 13:24 | Николай Драгиев

Григор Димитров безапелационно се класира за основната схема на турнира "Мастърс 500" в Ротердам. Той преодоля с 6:4, 6:2 Евгени Корольов (Казахстан) и с втората победа в квалификациите, заслужи класирането си. Срещата продължи само 71 минути и бе тотално доминирана от българина.

За двете си победи до момента Григор взима 20 точки за ранглистата, а при успех в първи кръг на основната схема, може да прибави още 45.

В първия сет Гришо бе много убедителен, въпреки че вкара само 52% първи сервис. Той допусна само една точка за пробив в своето подаване, но я спаси без проблеми.

Решителният момент в сета бе при 4:4, когато Григор в крайна сметка изкопчи така важния пробив. След това на свой сервис затвори с 6:4 за точно 40 минути игра.

Краят на първия сет сякаш бе повратен за развитието на целия двубой. Григор проби още на старта на втория за 2:1. В течение на сета Гришо още веднъж взе подаването на руснака и категорично приключи мача с 6:2.


В първи кръг от основната схема жребият определи Димитров да играе с втората ракета на Франция Жо-Вилфред Цонга. До момента двамата не са се срещали.

Това ще е второ участие на Григор в направилия го популярен турнир в Ротердам. През 2008 година той шокира 23-ия тогава в ранглистата Томаш Бердих с 4-6, 6-3, 6-4.

Малко по-късно отново в три сета отстъпи на световния номер 1 Рафаел Надал.

Турнирът в Ротердам се провежда на закрито и е на твърда настилка. Наградният фонд е € 1,150,000.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини