Патрик Муратоглу: Федерер трябва да преосмисли концепцията си



05-02-2011 15:17 | Николай Драгиев

Известният тенис специалист Патрик Муратоглу смята, че Роджър Федерер трябва да преосмисли своя подход към играта и да се приспособи към новите условия, ако иска да спечели още титли от "Големия Шлем".

"С представянето си в края на 2010 година Федерер показа, че отново е амбициран и мотивиран да отговори на предизвикателството, което му отправи Рафаел Надал.

"В мача му срещу Новак Джокович на Australian Open обаче видяхме, че сърбинът вече се превръща в основен претендент за големите титли," смята Муратоглу.

Създателят на академия "Муратоглу" и треньор на Лора Робсън, намира две зони, в които Федерер трябва да акцентира. Това са тактическата му подготовка и психологическата настройка.

"Роджър вече не може да играе, както го правеше досега - побеждавайки играчите, без да се съобразява с техните силни страни. Той трябва да се приспособи към това, ако иска да вземе още титли от "Големия Шлем". Федерер трябва да избира точния игрови план и да приеме, че опонентите ще направят всичко възможно да съсипят неговото представяне," анализира още Муратоглу.

"Освен това Федерер е необходимо да се оттучи от един лош навик. Той си позволяваше да подхожда по небрежно към играта, когато има преднина. В по-завързаните срещи обаче, това може да се окаже фатално.

"Ако Федерер не подобри тези неща, то това може да е краят на неговата величествена кариера," констатира Муратоглу.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини