Димитров се върна сред осемте за финалите в Лондон



09-07-2017 17:36 | Любомир Тодоров

Григор Димитров увеличи шансовете си да участва и в третия турнир, провеждан в Лондон - финалите на АТР в зала "О2" през ноември.

С достигането си до осминафиналите на Уимбълдън най-силният български тенисист в историята отново си осигури място сред осемте, които се класират за Мастърса. В края на януари, след полуфинала в Мелбърн, той беше №2 в подреждането.


От началото на годината Димитров вече има актив от 1925 точки от 14 изиграни турнира. Така след победата над Дуди Села Гришо добави 180 точки и измести от осмата позиция контузения Давид Гофен, който има 1745 точки. 

Седми в класацията "Road to London" е световният номер едно Анди Мъри. Той събра до момента 2110 пункта. Българинът може да изпревари Мъри, ако запише една победа повече от него на Уимбълдън.

Единственият, който може да измести Димитров от Топ 8 е хърватинът Марин Чилич. Той също продължава в "Ол Инглънд клъб" и е на 40 точки след Гришо.

Рафаел Надал си осигури място на финалите след триумфа на "Ролан Гарос". Преди 26-годишния хасковлия са още Роджър Федерер, Доминик Тийм, Стан Вавринка, Александър Зверев и Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини