Гришо: Работата ми на Уимбълдън не е свършена



09-07-2017 08:06 | Николай Драганов

Първата ракета на България Григор Димитров спази своя план минимум за тазгодишния Уимбълдън и достигна до четвъртия кръг, където още преди началото на турнира бе ясно, че най-вероятно ще срещне Роджър Федерер.

 

Швейцарецът се намира в невероятен ренесанс на своята кариера, като от началото на годината е спечелил четири титли, сред които трофеите от Australian Open, два "Мастърс" турнира и надпреварата в Хале. 

 

Маестрото е допуснал едва две загуби през 2017-та година - във втори кръг на турнира в Щутгарт в началото на юни от Томи Хаас и отново на същата фаза от Евгени Донской в Дубай. Гришо и Федерер са се срещали пет пъти в официални двубои, като швейцарецът има 100%-тов актив. Двамата обаче досега не са играли на трева.

 

Последната им среща пък беше още в началото на миналата година, когато на Australian Open българинът отстъпи в четири сета. Месец по-рано в Бризбън Гришо за първи път бе взел сет на Федерер, но отново загуби мача. 


"Роджър очевидно е велик играч, особено на трева - доказал се е повече от един или два пъти. Всички знаем какво можем да очакваме, но нека видим кой ще спечели, а след това мога да мисля за онова, което ми предстои", каза Гришо в пресконференцията след мача срещу Села.


Относно него той сподели, че въпреки контуцията на съперника е опитал да играе своята игра. "В началото на мача не можех да кажа дали е контузен или не, просто се опитах да бъда фокусиран и да играя своята игра. След първия сет увереността ми беше доста висока, започнах да играя по-освободено, да бъде по-спокоен при всеки удар, играта ми се получаваше доста добре. След това той повика лекарите, но аз нямаше какво да направя, освен да продължа както в първата част. 


"Оценявам дълбоко възможността да бъда във втората седмица. Не само тук, но по принцип в Шлема - това си е постижение за всеки играч. Оценявам го, но работата ми далеч не е свършена", добави Гришо.


До този момент Димитров е загубил само 18 гейма в първите си три мача, като е един от играчите, които влязоха във втората седмица без да загубят сет. Такъв е и следващият му съперник, който без съмнение е едно от най-големите възможни предизвикателства изобщо. Въпреки това, Гришо заяви, че се цели в успеха. Запитал дали е уверен, че може да победи всеки на пътя му, Димитров отвърна: "Да, надявам се".


"Мисля, че съм наистина фокусиран върху себе си, върху своята игра. Независимо кой е от другата страна на корта, това не зависи от мен и не мога да го контролирам. Мога да контролирам само играта от моята страна, в моя отбор, какво да правя, за да се подготвя максимално добре. Така съм позитивен относно шансовете си", подчерта Димитров. 


"Не смятам да пропусна предизвикателството да изляза на Централния корт. Играл съм там преди, печелил съм. Познавам пътя си до там, не е като първия път. Просто ще се насладя", категоричен бе българинът. 



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини