Федерер: До 16-годишен бях вегетарианец



27-06-2017 08:08 | Николай Драганов

Носителят на 18 титли от Големия шлем Роджър Федерер призна в интервю за Coopzeitung, че до 16-годишен не е ял месо. Благодарение на своите партньори от швейцарския национален отбор по тенис, Маестрото е изоставил вегетарианството. 


"В юношеските турнири не винаги имаш най-доброто месо в чинията, така че го отказвах до 16-годишен. През 1998-ма се присъединих към швейцарския национален отбор за Купа "Дейвис" за първи път. Преди мач срещу Чехия, когато все още носех водата на отбора, бяхме седнали в един ресторант основно за месни храни, а аз си поръчах ориз и салата. Марк Роcе си помисли, че се шегувам".


"Хей, Роджър, това е ресторант за бифтеци и стекове, не можеш просто да ядеш тези зелени неща, каза ми той и поръча десет различни вида месо. Повечето от тях бяха много вкусни, така че от този момент започнах да ям месо", разказа швейцарецът.


"Да ям риба се научих от Мирка. Вкусът на чистата риба не ми хареса много първоначално, но с много различни сосове това се промени бързо", обясни Федерер в интервюто, посветено на неговите интереси в готвенето, храненето, свободното време и музиката. Ето още някои акценти от него:


Значи обръщаш внимание на своята талия?

Днес определено повече от преди. Не тренирам толкова много, защото не се нуждая от това. Но е изключително важно да тренирам правилно, за да остана здрав.

 

Коя е проблемната ти зона? 

 Може би коремчето, ако има такава? 


Кое е било най-странно нещо, което си ял?

 Беше в Париж, бях готов да пробвам всичко. Например охлюви и жаби...

 

Събираш ли нещо различно от трофеи?

 Аха, изведнъж въпросите за храната отлетяха... В миналото помагах на баща ми да колекционира марки. Но той продаде всичко. Дълго време събирах своите акредитации от турнирите, но днес това вече не е толкова интересно, защото организаторите свалят мои снимки от интернет. Преди ме снимаха, така че получавах специфично свидетелство. Какво друго колекционирам? Може би обувки, понеже имам доста.

 

Искаш ли още деца?

 Темата не е затворена, но ще я повдигаме пак, когато прекратя кариерата си.

 

Кога ще стане това?

 Самият аз не знам, затова и се чувствам толкова добре.

 

Джъстин Бийбър или Лейди Гага?

 Не познавам Лейди Гага много добре, така че казвам Джъстин Бийбър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини