Григор Димитров сред най-добрите 4 в Куинс



23-06-2017 19:21 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира на тревни кортове в Куинс Клъб, който е от категория АТР 500. Най-добрият български тенисист победи с 2:1 сета руснака Данийл Медведев, в отделните части 6:3, 3:6, 6:3 и за трети път в кариерата си достига до тази фаза в надпреварата (2012, 2014).

Още на загрявката на двубоя 21-годишният руснак получи травма в рамото на дясната ръка и поиска медицински таймаут, но въпреки болката остана на корта и се бори до последно през всичките 95 минути, в които продължи двубоя.

Началото на срещата вещаеше бърз успех за Димитров. След два пробива той поведе с 5:0 гейма, като при 5:1 сервираше за сета. След леки колебания българинът все пак успя да затвори първата част при втория случай, когато сервираше за нея – 6:3.

Постепенно Медведев се съвзе и през втория сет сервира на изключителна висота. Руснакът направи пробив за преднина 4:2 и до края на частта не позволи на българина да мисли за ри-брейк.

Двубоят логично навлезе във финална трета част, чието начало бе изцяло за Медведев. Московчанинът направи ранен пробив за аванс 2:1, но Григор отговори с 4 последователни гейма на сметката си. При 5:2 българинът пропусна мачбол при начален удар на Медведев, но сервирайки за успеха малко по-късно колебания нямаше.

В събота Григор Димитров ще излезе на четвъртия си полуфинал за сезона и първи от февруари насам (София). Неговият съперник ще бъде определен от двубоя Томаш Бердих – Фелисиано Лопес.  

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини