Първи успех за Григор Димитров в сезона на трева (снимки)



19-06-2017 16:27 | Станко Димов

Григор Димитров започна с победа участието си на турнира на тревни кортове в Куинс Клъб, Лондон, който е от категория АТР 500. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:3, 6:1 над Райън Харисън, като по този начин регистрира първия си успех в сезона на трева. Срещата продължи само 53 минути, в които българинът се отчете с 6 аса и нито една двойна грешка.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ

Димитров сервира отлично и нито веднъж не позволи на Харисън да стигне до точка за пробив, като в същото време успя на четири пъти да пробие началния удар на американеца. Това беше четвърти двубой между двамата, като българинът вече води с 3:1 успеха.

Победата гарантира на Димитров 45 точки за ранглистата. Във втори кръг българинът ще срещне Жулиен Бенето (Франция) или Джеймс Уърд (Великобритания), които ще премерят сили утре.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Надпреварата в Куинс Клъб е сред любимите на българския тенисист. През 2014-а година той спечели титлата, като на финала победи Фелисиано Лопес (Испания) в паметен двубой. Миналата година Димитров отпадна на старта, регистрирайки загуба от Янко Типсаревич (Сърбия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини