Григор отново на прага на Топ 10 - ранглисти



19-06-2017 07:34 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се намира на прага на Топ 10 при мъжете. През новата седмица Гришо заема №11, като се изкачва с една позиция. Българинът разполага с 2980 точки, а на десетото място пред него е Жо-Вилфред Цонга с едва 60 точки повече. И двамата ще играят на турнира в Куинс през тази седмица, а любопитна подробност е, че дори ще си партнират в схемата на двойки.


Изкачването на Цонга и Димитров с по една позиция се дължи на загубата на две позиции на Александър Зверев, който до вчера беше под №10, но от новата седмица е 12-ти. Това е единствената промяна в Топ 10, където водач остава Анди Мъри, следван от Рафаел Надаел, Стан Вавринка, Новак Джокович и Роджър Федерер. Топ се допълва от Раонич, Чилич, Тийм, Нишикори и Цонга.


Най-големият скок в Топ 100 през тази седмица прави 27-годишният италианец Алесандро Джианези, който се изкачва с 19 позиции и дебютира в Топ 100 като №99. На обратната страна са Николас Кикер от Аржентина, който губи 14 позиции и спада до №92 и бившият №17 Бърнард Томич. Австралиецът губи 13 позиции и през новата седмица е на незавидното 61-во място в света.

РАНГЛИСТА АТР


При жените първата ракета на България Цветана Пиронкова се смъква с 25 позиции до №151 в света. Водачка въпреки слабото си представяне в последните седмици остава Ангелик Кербер, следвана от Симона Халеп, Каролина Плишкова и Серина Уилямс. Единствената промяна в Топ 10 е свързана с размяната на позициите на Йохана Конта и Каролине Вожняцки, които са съответно №7 и №8 през новата седмица.

 

Любопитна подробност е, че само на две позиции от Цвети под №153 в ранглистата се намира друга българка в лицето на Елица Костова, която има шанс да стане първа ракета на България.

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини