Гришо: Искам да се наслаждавам на сезона на трева



15-06-2017 10:01 | Tennis24.bg

Григор Димитров открива сезона на трева днес с двубой срещу Йежи Янович на турнира в Щутгарт, който е от категория АТР 250. Вторият поставен говори пред официалния сайт на АТР за очакванията си, както и за годината до момента.


„Това е един от любимите ми периоди в годината. Тревата е много специална настилка и в последно време мисля, че всеки може да й се наслади. Смятам, че тревата малко се промени с течение на времето и смятам, че това е вълнуващ период от годината за всички. За съжаление можеш да играеш само на няколко турнира на трева през годината и затова се опитвам да се наслаждавам колкото е възможно повече“, заяви 26-годишният българин.


Димитров направи и равносметка на сезона си.


„В началото на годината мисля, че играех невероятен тенис. Като цяло не съм твърде разочарован и от клей сезона. Разбира се, можех и чувствах, че можех да направя повече, но в доста мачове имах аванс от пробив, аванс от един сет и просто трябва да изчистя някои малки детайли и отново да вляза в този победен ритъм. Не е лесно, защото последните 5-6 месеца взеха много от мен, физически и психически, но смятам, че постепенно се връщам на правилния път. През годината показах страхотен тенис. Мисля, че съм подобрил играта си във всички отношения, просто трябва да направя още една малка крачка, за да мога да си затварям мачовете. Играя на високо ниво във всеки един турнир“, коментира Григор.


Той потвърди, че участие във финалния турнир на АТР е сред важните му задачи за 2017-а.


Турнирът в Лондон не е най-голямата ми цел, но е нещо, което винаги преследвам. Малко странно е, защото започваш годината и си втори в класацията, а после изведнъж виждаш, че си девети. Трябват ми по-добри резултати в следващите седмици, разбира се. Трябва да вдигна шум по време на сезона на трева и да съм сигурен, че върша правилните неща, за да мога да печеля“, завърши Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини