Родик се дразни на феновете на Рафа и Роджър в нета



13-06-2017 10:12 | Николай Драганов

Бившият №1 в света и любимец на милиони Анди Родик в последно време е изключително активен в Туитър. Американецът е шампион от US Open през 2003-та година и трикратен финалист на Уимбълдън, но през 2012 година сложи край на кариерата си.


В последните няколко дни той коментира в типичния си шегаджийски стил успехите на Рафаел Надал, а последният му туит е посветен на "дразнещото" съперничество между феновете на Рафа и Роджър Федерер в социалните мрежи.


"Когато Рафа спечели нещо, феновете му започват да хвърлят стрелички по Федерер. Когато Фед спечели - стрелички по Рафа. Това е най-дразнещата част от тенис фенщината за мен", написа Родик, който отдаде заслуженото на Надал след трофея му от "Ролан Гарос".


"10... 10... 10... можете да го кажете колкото пъти си искате. Все така не е нормално. Огромен респект за Рафаел Надал, беше удоволствие да се наблюдава", написа Родик. Американецът се пошегува и с безапелационния начин, по който Рафа стигна до трофея.


"Той загуби само 35 гейма по време на целия турнир. Почти съм сигурен, че изгубих ключовете си от колата 35 пъти тази година", написа Анди. 

 

Родик спечели първия си сблъсък с Надал през 2004 година на US Open в три сета, но след това взе едва два от следващите им девет мача - през 2008 година в дубай и през 2010-та в Маями. За последно двамата се срещнаха на US Open през 2011 година.


Още по-тежката е статистиката на Родик срещу Федерер - от 24 мача помежду им Родик има 3 победи и цели 21 загуби, като три от тях бяха на финал на Уимбълдън и една на финал на US Open. Може би най-легендарен от тези двубои ще остане сблъсъкът им на финала на Уимбълдън през 2009 година, спечелен от Федерер по епичен начин с 16:14 гейма в решителния пети сет.

 

С тази победа Федерер успя да счупи рекорда на Пийт Сампрас от 14-ти титли от Големия шлем, колкото преди онзи момент имаше и швейцареца. Припомнете си най-добрите моменти от онзи велик мач:

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини