Тенис елитът се прехласна по триумфа на Надал



12-06-2017 17:17 | Станко Димов

Рафаел Надал напълно заслужено получи похвали от голяма част от колегите си в професионалния тенис. В неделя испанецът спечели за рекорден 10-и път титлата от „Ролан Гарос”, като го направи по възможно най-убедителния начин – без да загуби сет! Успехът на Рафа предизвика десетки хвалебствени коментари.

„Просто невероятно, Рафа #10, #VamosRafa”, написа в „Туитър” рекордьорът по спечелени титли в Големия шлем Роджър Федерер.

Друг бивш №1 – Анди Родик, също не спести суперлативи: „10...10...10. Може да го повтаряте колкото искате. Това не е нормално. Огромно уважение към Рафа Надал. Беше удоволствие да гледам”.

Кратък, но изключително показателен беше и туитът на Робин Сьодерлинг. „Крал Рафа #10”. Припомняме, че именно шведът е един от двамата тенисисти, които някога са побеждавали Надал на „Ролан Гарос”. Сьодерлинг го направи през 2009-а.

Треньорът на финалиста от неделния финал Стан Вавринка – Магнус Норман, също отдаде заслуженото на испанеца. „Твърде добър. Поздравления за Рафа и неговия екип. 10 титли от „Ролан Гарос”, това е невероятно постижение”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини