Рафаел Надал ще почива две седмици



01-02-2011 13:06 | Николай Драгиев

Две седмици извън корта. Точно толкова трябва да почива световният номер 1 Рафаел Надал, след като скъса мускулни влакна по време на четвъртфинала от Australian Open срещу Давид Ферер.

"Може да не е тежка травма, но говорим за 2 см разкъсване. Във футбола играчите могат да бъдат заменяни, но мен няма кой да ме замести," обясни Рафа.

"Опитах да играя на нивото на Ферер, но не бе възможно," допълни той.

Според Надал той е провел добра подготовка и се е чувствал добре в началото на 2011. "През декември се подготвих много добре. В Абу Даби играх добре. След това в Доха бях зле. В Австралия първоначално се потях наистина много, но това сякаш премина. След това бе мачът с Чилич и всичко потръгна добре, но не за дълго," сподели Надал.

"Сега целта пред мен е да си върна нивото от преди контузията. Мисля че това е възможно. Миналата година бе уникална и трябва да положа много усилия, за да продължа в този дух," смята още той.

Световният номер 1 си постави срок от 2 седмици, в който да е готов да започне отново да тренира. "Всичко зависи от моето възстановяване. Най-логично е да спра за две седмици."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини