Краля на клея се завърна у дома



11-06-2017 18:21 | Станко Димов

Рафаел Надал отново пренаписа историята на „Ролан Гарос”. Испанецът спечели турнира за рекорден 10-и път, след като на финала победи Стан Вавринка с 3:0 сета, в отделните части 6:2, 6:3, 6:1. През всичките 15 дни на надпреварата в Париж Надал беше категоричен и не загуби дори сет по пътя към трофея.

За Надал това е 15-и трофей от Големия шлем, като по този показател той вече еднолично на второ място, изпреварвайки Пийт Сампрас. Лидер е Роджър Федерер с 18. Титлата е първа за Рафа в Шлема от точно 3 години насам.

„Винаги съм давал всичко от себе си, но чувството, когато играя тук е трудно да се опише, да се сравни с друго място. Когато играя на този корт адреналинът не може да сравни с друго място. Това е най-важният турнир в моята кариера, да спечеля отново тук е нещо, което не мога да опиша”, коментира Надал минутки след триумфа.

„Нямам какво да кажа за днес – Рафа беше твърде добър. Поздравление за него и неговия екип. Това, което прави той е нещо специално. Винаги ми е било трудно да играя срещу него”, каза от своя страна Вавринка. 

„Ролан Гарос” пък се превръща в третият турнир, който испанецът е печелил 10 пъти, заедно с Монте Карло и Барселона. Сумарно в сезона на клей Матадора допусна само една загуба – от Доминик Тийм на четвъртфиналите в Рим.

От понеделник Надал, който през сезона има 4 титли от 7 участия във финали, ще се изкачи до второто място в ранглистата, изоставайки само от Анди Мъри.

За триумфа в Париж Надал получи чек за малко над 2 милиона евро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини