Тийм свали брутално Джокович от трона



07-06-2017 14:37 | Любомир Тодоров

Доминик Тийм детронира шампиона от "Ролан Гарос" Новак Джокович по категоричен начин на четвъртфиналите в Париж и ще се изправи срещу Рафаел Надал.


Шестият поставен австриец се наложи със 7:6(5), 6:3, 6:0 над именития си съперник след два часа и 15 минути игра на корт "Сюзан Ланглен". За Тийм това беше първа победа над сърбина в шестия им двубой и втори пореден полуфинал във Франция, след като миналата година загуби точно от Джокович.

Доминик първи удари с брейк за 2:1, но Ноле го върна тутакси на 15. След това път 30-годишният белградчанин поведе с пробив за 4:2, но австриецът веднага направи рибрейк. В десетият гейм Джокович пропиля два поредни сетбола и след това се ститгна до тайбрек. В него Тийм беше по-агресивен и направи по-малко грешки. Той поведе с 6:4 точки и реализира втория си сетбол след пропуск на съперника от бекхенд. Частта продължи 74 минути.


От този момент на корта имаше само един тенисист и това беше 23-годишният австриец. В началото на втория сет той проби и до края беше недостижим за Джокович.


Играта на сърбина се разпадна напълно в заключителната част. Той нижеше грешка след грешка и практически спря да се движи. При 5:0 Тийм сервираше за мача и реализира втората си възможност.

 

Австриецът завърши с 38 печеливши удари при 28 непредизвикани грешки. За Джокович уинърите бяха 18 срещу 35 допуснати грешки.

"Не очаквах да победя по този начин, до този момент нямах успех срещу него. Благодаря за прекрасната атмосфера. Трябваше да се движа добре и да удрям прецизно топката, за да успея. Срещу Надал няма да е лесно със сигурност", коментира Доминик след успеха.

 

Водачът в схемата на турнира в София Тийм нанесе единственото поражение на Рафа на клей този сезон, след като спечели с 6:4, 6:3 срещу него в Рим.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини