Григор Димитров и Милош Раонич за първи път в топ 100



31-01-2011 19:56 | Николай Драгиев

Напълно според очакванията двамата може би най-големи таланти в световния тенис - Григор Димитров и Милош Раонич за първи път намериха място в топ 100. Българинът прогресира с 20 позиции в обновената преди часове ранглиста, и вече заема 85-о място. Раонич пък прескача цели 58 места и вече е на 94-о място. Всичко това се дължи на прекрасното представяне на двамата на Australian Open, където те тръгнаха от квалификациите.

С това си постижение Гришо очаквано измести Орлин Станойчев като най-успешния български тенисист за всички времена. Досега Станойчев държеше първото място в тази класация със своето 96-о място в пика на кариерата си.

Третият най-прогресиращ играч в топ 100 е 20-годишният Ричард Беранкис, който вече е 73-и. Или иначе казано напредък от 22 места.

На върха в ранглистата на ATP няма особени промени, но определено не е безинтересно. Новак Джокович е на по-малко от 100 точки от Роджър Федерер, който държи второто място. Абсолютен лидер е Рафаел Надал с огромна преднина.

За първи път в топ 10 влиза Юрген Мелцер, а Станислас Вавринка се придвижва до 14-о място. Четвъртфиналистът от Australian Open Александър Долгополов скача с 14 места до 32-о място.

ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини