Алекс Лазаров ще тренира в академия в Париж



05-06-2017 12:57 | Любомир Тодоров

Националът на България за Купа "Дейвис" Александър Лазаров започва работа в тенис академията All in в Париж.


Това стана факт след разговори между 19-годишния Алекс и основателя и директор на академията Тиери Асион, който е същевременно наставник на Жо-Вилфред Цонга и съветник на Елина Свитолина. Последната среща се състоя на "Ролан Гарос" в края на миналата седмица.


"Тренирах няколко дни на кортовете в клуб "Пирамидите" под ръководството на Марк Жикел. Той остана доволен от видяното и даже каза на Тиери, че имам потенциал да стигна до Топ 200 в края на сезона. Но това зависело от мен и от турнирите, в които ще участвам. Условията са прекрасни, клубът разполага с 28 корта. Мой личен треньор ще бъде Жикел, започваме работа на 11 юни. Окрилен съм и ще дам всичко, на което съм способен", разказа Лазаров специално за Tennis24.bg.


Първият турнир, в който ще участва роденият в Маями Алекс, като част от парижката академия е в Будапеща, който започва на 19 юни и е с награден фонд 25 000 долара.


Жикел е на 40 години и до 2014-а беше действащ тенисист. Французинът е достигал до №37 в световната ранглиста и се е класирал за трети кръг на четирите турнира от Големия шлем. На двойки Жикел има 4 титли като последната беше през 2013 година в Монпелие в дует с Микаел Льодра.


В All in се подготвяше през миналата и тази година и Адриан Андреев, който обаче вече не е част от нея.


Лазаров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини