Александрина Найденова донесе първата бг титла през 2011 г.



31-01-2011 12:39 | Николай Драгиев

Александрина Найденова донесе първа титла на сингъл за България в професионалния тенис за 2011 година, след като спечели по безапелационен начин трофея "Abierto Seguros Bolívar" на турнира на клей в Букараманга (Колумбия) с награден фонд 10 000 долара, пише Sportal.bg.

На финала 18-годишната българка даде само три гейма на поставената под №5 представителка на домакините Юлиана Лизаразо, побеждавайки я с категоричното 6:1, 6:2 за по-малко от час игра.

"Познавах Юлиана от по-рано. Играла съм няколко пъти срещу нея, уважавам я, но знаех, че мога да я победя и много се радвам, че успях да го направя", заяви след финала щастливата шампионка, цитирана от агенция ЕФЕ.

Това е втора титла на турнир от такъв ранг в кариерата на младата ни тенисистка. Първият си трофей Александрина Найденова спечели отново на червена настилка в колумбийската столица Богота през 2008 година, когато бе едва на 16.

В момента Найденова е 887-а в световната ранглиста, но ще прогресира от следващия понеделник, когато ще прибави нови 12 точки към актива си.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини