Григор пред Tennis24.bg: Трябва да забравя този мач



02-06-2017 16:19 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж


Григор Димитров даде заключителната си пресконференция на Откритото първенство на Франция по тенис след трисетовата загуба от Пабло Кареньо Буста.


- Чудесно започна, поведе с 4:0 и в шестия гейм имаше няколко възможности за 5:1. Там ли беше началото на обрата?
- Той игра добре от самото начало. Дори и при 4:0 знаех, че Пабло ще се бори. Понякога има геймове, които ако вземеш, започваш да навлизаш в своя ритъм. След пробива за 4:2 започна да играе доста по-добър тенис, започна да използва много топки по правата, което не е характерно за него. Играх слабо днес. Нямах толкова мачове на клей, колкото ми се искаше преди „Ролан Гарос“. Но смятам, че като цяло играя добър тенис и не бива да падам духом.


- Как напускаш „Ролан Гарос?
- Със съжаление, няма как да е иначе. Играл съм с него преди, побеждавал съм го…Знам играта му, жалко е. Започнах с две победи, надявах се да играя с Милош (Раонич) на клей, което ми допадаше. Трябва да забравя този мач. Ще има един-два дни, в които ще го мисля, може би ще го изгледам пак, но трябва да сложа чертата на клей корт сезона и да започна свежо за останалата част.


- Какво очакваш от сезона на трева?
- Идват добри турнири. И в Щутгарт, и в Куинс клъб и на Уимбълдън съм се представял добре. Надявам се до началото на Уимбълдън да съм направил добри мачове и да съм записал доста победи.


- Да очакваме ли скоро нов хит от One Handed Backhand Boys?
- Да се надяваме. Ще видим как ще се получат нещата с Роджър и Томи (усмихва се).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини