Димитров не успя да победи втори испанец (снимки)



02-06-2017 14:28 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж

 
Поставеният под №11 в основната схема на Откритото първенство на Франция по тенис Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира от Големия шлем в Париж.


Българинът отстъпи на 20-ия в схемата Пабло Кареньо Буста от Испания с 5:7, 3:6 4:6 след два часа и половина игра на корт №1 на "Ролан Гарос". Така Гришо не успя да подобри най-доброто си постижение тук и си тръгва след победи над Стефан Робер и Томи Робредо.


Мачът започна перфектно за 26-годишния хасковлия. Той поведе с 4:0 срещу объркания испанец. Първият сервис на Димитров функционираше безгрешно, беххендът му също беше на ниво. Треньорът Дани Валверду също беше доволен и окуражаваше своя човек.


Кареньо Буста изчисти грешките и се окопити. Решаващ се оказа безкрайния шести гейм на сета. В него имаше общо 18 точки. Първата ни ракета можеше на пет пъти да поведе с 5:1, но 25-годишният играч от Хихон съумя да реализира третия си брейкпойнт. Оттам каруцата се обърна и ибериецът взе общо пет поредни гейма, преди Гришо да изравни за 5:5. В 12-ия гейм испанецът проби отново, което му донесе първия сет.


Процентът на вкаран първи сервис на Григор спадна, бекхендът му спря да работи и това му коства и втория сет. В него той имаше общо 4 точки за пробив, но не успя да реализира нито една, докато Кареньо Буста направи брейк за 5:3 и лесно затвори частта след това.


Испанецът проби и в началото на третия сет - за 2:1. При 5:4 той сервираше за място на осминафиналите. Поведе с 40:15 и реализира първия мачбол след бекхенд в мрежата на Димитров.

Гришо записа 44 печеливши удари, от които 14 аса, при 46 непредизвикани грешки (5 двойни). Той вкара 53 процента първи сервис и спечели 69 процента от точките при разиграването му. Кареньо Буста завърши с 28 уинъра при 26 грешки, 64 процента вкаран първи начален удар и също 69 процента спечелин точки при негово разиграване.

 

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА


КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


За достигането си до трети кръг Григор Димитров заслужи 90 точки за световната ранглиста, където е №13 в момента, както и чек за 118 000 евро.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини