Григор е играч за големите мачове



01-06-2017 11:34 | Tennis24.bg

„Мачът срещу Томи Робредо можеше да е много коварен за Григор Димитров, ако не го беше изиграл на ниво. Но той го направи и заслужаваше да победи, защото изглеждаше наистина концентриран“, коментира трикратният победител на „Ролан Гарос“ и анализатор на Евроспорт Матс Виландер.

„Григор игра отлично в Австралия, прави го и във Франция. И точно тук се крие нещо, което започва да ми напомня за топ тенисистите и начина, по който те играят всеки път. Той е там, той е концентриран в мача, той е на мисия“.

В коментарното си предаване „Гейм, Сет и Матс“ по Евроспорт, Виландер сравни Димитров с шампиона на „Ролан Гарос“ от 2015 г. Стан Вавринка. „Григор много наподобява Вавринка по начина, който използва, за да стигне пика на формата си по време на турнирите от Големия шлем. Не мога да ги сравня с Федерер, Мъри, Надал и Джокович, защото те са постоянни не само по време на Големия шлем, а във всички турнири. Докато Димитров е играч за големите мачове, за големите турнири. Това ми харесва. Не винаги е от полза да печелиш много турнири през годината, защото това означава по-малко време за тренировки. Да, придобиваш повече самочувствие с победите, но нямаш време за тренировки, нямаш време за фитнес, да работиш върху слабостите си, а трябва постоянно да се подготвяш за турнир и след това да се възстановяваш“.

Според Виландер следващият съперник на Димитров – испанецът Пабло Кареньо Буста, ще го затрудни много повече, защото е изключително добре подготвен физически и е концентриран по време на мачовете си. „Тъй като мачът е на клей, не бих заложил на Димитров като изявен фаворит. Този мач ще е много добър тест, след който ще разберем повече за моментните възможности на Григор“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини