Григор Димитров пред Tennis24.bg: Защо да не стигна по-далече от Аustralian Open?



31-05-2017 19:55 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж

 

Григор Димитров се появи на пресконференцията два часа след успеха над Томи Робредо. Първата ни ракета беше в отлично настроение и не скри апетитите си дори за финал в Париж. Ето отговорите му на въпросите на пратеника на Tennis24.bg.

- Гришо, изравни рекорда си на „Ролан Гарос“ днес. Фантастичният първи сервис и придвижването ти ли бяха в основата на победата над Робредо?
- Със сигурност бяха важни, да. Спомних си предишния ни мач преди няколко седмици в Маракеш и грешките които направих срещу него. Като например тази, че тогава не използвах едно от  основните си оръжия - обратния диагонал, и не се възползвах от грешките му. Днес играхме в 3 от 5 сета. В този формат колкото по-напред отива мача всяка грешка тежи все повече на съперника. Робредо не се отчая нито за момент, все пак много пъти се е връщал от 0-2 сета. Затова не си позволих да се разконцентрирам  Като цяло изиграх доста чист мач.

- В трети кръг те очаква евентуално друг испанец Кареньо-Буста. Побеждавал си го няколко пъти, включително и в Париж, но в зала.
- Мач с мач не си прилича. Но смятам, че ще се получи хубава среща, познаваме се добре. Но когато стигнеш до това ниво вече започваш да се замисляш, защо да не стигнеш още по-напред. Мисля, че играя добре на клей, имал съм добри резултати. За момента, мисля че намирам правилната формула по отношение на игра, кортове и обстановка.

- Стигна до полуфинал на Australian Open. А на „Ролан Гарос“ какво да очакваме?
- Защо не и повече? След всеки един добър мач започваш да си мислиш разни неща, самочувствието ти се вдига. Виждаш играта по съвсем различен начин, наслаждаваш се повече.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини