Гришо търси втора победа срещу Робредо, за да остане в Париж (ПРЕВЮ)



31-05-2017 09:18 | Николай Драганов

Първата ракета на България Григор Димитров стартира успешно тазгодишното издание на "Ролан Гарос" като записа победа в първи кръг над френския ветеран Стефан Робер.

 

По този начин Гришо сложи край на неприятна серия от три поредни загуби в първи кръг в Париж. Днес българинът излиза за втория си мач, а негов съперник е друг ветерен, но от Испания - Томи Робредо.


Мачът между двамата е втори по програма на Корт 1 и ще започне след края на двубоя между Петра Квитова и Бетани Матек Сандс, които стартират в 12:00 часа българско време. По традиция мачът на Гришо ще бъде проследен от Tennis24.bg с коментар на живо, както и да бъде наблюдаван в ефира на БНТ или на някой от линкове в интернет, които ще бъдат активни преди началото. След двубоя пък не пропускайте да прочетете най-интересните реакции от нашия пратеник в Париж Любомир Тодоров. 


Григор Димитров и Томи Робредо са се изправяли четири пъти един срещу друг, а испанецът води с 3:1 победи. Робредо е на 35 години и в момента заема №274 в ранглистата, но това се дължи на факта, че пропусна почти целия минал сезон. Единствената победа на Гришо беше през 2014 година на твърдите кортове на "Мастърс" турнира в Канада. 


Два от сблъсъците им са на клей - първият мач помежду им през 2013 година в Барселона и последният - преди месец в Маракеш. Тогава испанецът успя да се наложи след 6:4, 1:6, 6:1, с което изненада неприятно българските почитатели на тениса, които очакваха победа за българина най-вече с оглед на факта, че преди мача с Гришо испанецът беше записал само три победи от началото на сезона. 


Днес в Париж Димитров отново трябва да внимава, защото веднага след победата над него в Мароко, Робредо отново изпадна в неприятна серия - загуби още в следващи кръг и отпадна от турнира, а в следващите си пет надпревари регистрира четири отпадания в първи кръг и едва една победа. За последно преди "Ролан Гарос" испанецът се появи на корта в Женева, където отстъпи в първи кръг на 344-тия в света хърватин Франко Скугор.

 

В първи кръг в Париж Робредо успя да надиграе с 3:1 сета Даниел Евънс, в отделните части 5:7, 6:4, 6:3, 6:1. 


През годините обаче Томи Робредо има с какво да се похвали в Париж - той е играл пет четвъртфинала, като губи от играчи от ранга на Карлос Моя, Роджър Федерер, Хуан Мартин дел Потро и други. Най-доброто представяне на Гришо пък е достигането до трети кръг преди четири години, когато бе спрян от Новак Джокович.

 

Робредо има 12 титли в кариерата си, 11 от които са спечелени на клей. За последно обаче той усети вкуса на крайната победа през 2013 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини