Анди Мъри: С тази игра, Джокович щеше да победи и всеки друг



30-01-2011 19:16 | Николай Драгиев

Анди Мъри смята, че единственият начин да се възстанови от третата загуба във финал на турнир от "Големия Шлем", е да продължи да работи здраво и да чака своя шанс.

Британецът бе победен след 6:4, 6:2, 6:3 от Новак Джокович във финала на Australian Open 2011.

Все пак Мъри признава, че се чувства "по-добре" от миналата година, когато загуби от Роджър Федерер.

"Трябва да продължа да работя здраво и да подобрявам играта си. Ще ми бъде тежко поне за няколко дни," обясни Мъри.

Той смята, че спечелването на турнир от "Големия шлем" е по-скоро негова персонална цел и не се влияе от това, че Великобритания няма шампион от 1936 година.

"Казах го и преди финала - не съм загубил съня си само защото Великобритания няма титла от толкова време. Това е моя по-скоро лична цел. Ще опитам да спечеля, но ако не се случи, няма да правя трагедия. Полагам всички нужни усилия.

"Обичам живота си извън корта. За разлика от миналата година, сега съм много, много щастлив и се наслаждавам на това, което се случва около мен. Има и много други неща, които искам да направя," допълва шотландецът.

Мъри отчете и превъзходството на шампиона Новак Джокович. "Той игра невероятно добре. Беше много тежко да се справя с него. Искаше ми се да играя по-добре. С тази си игра обаче, Новак щеше да победи всеки други играч. Новак сервира отлично, правеше малко грешки, а и се движеше по корта невероятно."

"Погледнато цялостно на турнира, съм доволен от представянето си. Да стигнеш финал е отлично постижение. Всеки би бил горд да бъде на финал, независимо, че е загубил," смята още световният номер 5.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини