Сам Стосър и Маргарет Корт в задочен дуел за гей-браковете



Сам Стосър и Маргарет Корт в задочен дуел за гей-браковете
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-05-2017 10:56 | Николай Драганов

Първата ракета на Австралия Саманта Стосър допусна възможността част от професионалните играчи да бойкотират корта "Маргарет Корт" в Мелбърн заради позицията 24-кратната шампионка от Големия шлем срещу гей-браковете.


Легендарната тенисистка е посланик на християнската църква в Пърт, а през миналата седмица предизвика медиен скандал в Австралия като обяви пред местен вестник, че повече няма да лети с националната авиолиния заради подкрепата на компанията за гей-браковете.


Изказването на 74-годишната Корт беше заклеймено първо от Мартина Навратилова, която предложи втория най-голям корт в "Мелбърн Парк" да бъде преименуван и името на Маргарет да бъде премахнато. 


Австралия все още не е легализирала гей-браковете, въпреки голямия натиск това да се случи и резултатите от изследвания, според които по-голямата част от обществото подкрепя легализацията. Стосър не очаква преименуване, но допусна някои играчи да откажат да играят на този корт в знак на протест.


"Кортът е кръстен на Маргарет Корт заради онова, което е постигнала в тениса. Всеки може да има своето мнение. Аз не съм съгласен с нейното, но ми се струва, че ще стигнем по-далеч, когато всички отидем в Австралия следващия януари. Може би ще има такива, които искат да играят на корта и други, които няма да искат", прогнозира Стосър.


Австралийската тенис асоциация вече се разграничи от мнението на Корт и обяви, че те са лично нейни. Австралия отдавна е критикувана от международни правозащитни организации, че бави процеса по легализиране на гей-браковете. През миналата седмица те бяха легализирани в Тайван, която стана първата държавата в Азия в това отношение. Това отдавна е факт в Канада, Великобритания, САЩ, Франция, Нова Зеландия, Южна Африка и други. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини