Джокович пред Tennis24.bg: Ще трябва време, за да се види ефектът от Агаси



29-05-2017 19:23 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж

Първата пресконференция на шампиона от "Ролан Гарос" Новак Джокович протече при пълна зала. Сърбинът отговаряше изчерпателно на въпросите, а когато беше уместно, пускаше шега. Както например, когато при ентия въпрос за Андре Агаси Ноле отвърна, че на следващата среща с медиите ще го доведе със себе си, за да могат да го попитат лично. Сърбинът изслуша дълъг и безумен поличитически въпрос за ЕС от смугъл тип и когато модераторката поиска да му отне микрофона, Новак настоя да му го върнат, за да разбере контекста на питането. Ето и най-интересното от отговорите на Ноле.

- Новак, как се чувстваш тук година по-късно?
- Различно, защото за първи път идвам като действащ шампион, което ми дава едно допълнително спокойствие. Много е вълнуващо да постигнеш една от детските си мечти, която беше да спечеля всички турнири от Големия шлем. Така че да се върна на този корт е нещо наистина специално.
Исках да започна добре мача днес, да използвам цялата мощ на машината по правилен начин, да играя с правилната интензивност, което и направих. Знаете: сет, 4:1 с два пробива за мен и след това изиграх няколко небрежни гейма. Същото се получи и в третата част, когато, образно казано, бях натикал Гранойерс във въжетата, изиграх много лоши сервис геймове. Но въпреки всичко спечелих в 3 сета, което беше важното. Чувствах топката добре, доволен съм, че започнах турнира добре.



- Как върви работата ви с Андре Агаси и ще остане ли той в Париж до края на турнира?
- Андре ще остане до края на тази седмица. След това трябва да се прибере, защото има ангажимент, който не може да пренасрочи. Опитвам се да използвам времето с него по най-добрия начин. Толкова много информация, толкова много неща има в този процес. Смятам, ме точно от това имам нужда в този момент - от човек като него, който разбира промяната като тенисист, който преминава през много неща в живота и знае как изборите, които прави ще му се отразят по-късно.


- Видя ли някаква промяна от работата с Андре след първия мач?
- Ние си говорим главно за тенис. Неговите съвети са много ценни за мен, защото Андре знае през какви преминава един тенисист. Говорим си много, той е изключително задълбочен в познанията си. Засега виждам само позитиви от съвместната ни работа, но не мога да кажа какво точно се е променило на корта след само няколко дни, откакто сме заедно. Ще трябва да мине малко повече време, всички хубави неща изискват време, за да се види ефектът. Аз съм спокоен, чудесно е да започнем сътрудничеството си и приятелството си по такъв начин тук и да видим какво ще се получи. Това е нещо, което може да продължи дълго време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини