Гришо отстъпи една позиция до №13 - ранглисти



29-05-2017 09:24 | Николай Драганов

Григор Димитров отстъпи с една позиция до №13 в новото издание на световната ранглиста. Гришо беше изпреварен от Жо-Вилфред Цонга, който се изкачва №11 заради трофея си в Лион. 


Това разместване е единственото в Топ 20 при мъжете в седмицата, в която стартира "Ролан Гарос". Водач остава Анди Мъри, следван от Новак Джокович, Стан Вавринка и Роджър Федерер. Топ 10 допълват съответно Раонич, Тийм, Чилич, Нишикори и Зверев.

 

Гришо вече започна успешно участието в Париж, където през миналата година отпадна в първи кръг. При добро представяне и още няколко победи във френската столица българинът ще има възможност за изкачване в ранглистата. 


В момента Димитров разполага с 2900 точки, като от Топ 10 го 250. Под №10 в света в момента с 3150 точки е Александър Зверев. След силното начало на годината Григор отстъпи позиции и в годишната ранглиста, като в момента е под №9 с 1475 точки спечелени само от началото на 2017 година. 


Водачът в т.нар. race е Рафаел Надал, следван от Роджър Федерер, Доминик Тийм и Александър Зверев, а световният №1 Анди Мъри е чак 13-ти със само 1210 точки през сезона. 


При жените също няма промени в челото, като №1 остава Ангелик Кербер, която претърпя тежко разочарование и отпадна още в неделя от "Ролан Гарос". Първата ракета на България Цветана Пиронкова губи две позиции и от новата седмица заема №77 в ранглистата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини