Григор Димитров: Важна беше само победата (снимки)



28-05-2017 17:34 | Станко Димов

Григор Димитров победи с 3:0 сета Стефан Робер, в отделните части 6:2, 6:3, 6:4 и се класира за втори кръг на „Ролан Гарос”. Българинът записа първи успех в турнира от 2013-а година насам, а в следващия кръг ще срещне Томи Робредо или Дан Евънс. Ето какво каза Григор след успеха над Робер:

„Трябваха ми няколко гейма, за да свикна с условията на игра. Времето беше чудесно, публиката – великолепна. Всичко беше наред и успях да направя добър мач”, коментира Димитров пред „Евроспорт”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

„От дълго време не бях печелил мач тук, затова за мен беше изключително удоволствие да играя на централния корт и да победя днес. Денят за мен е страхотен. Знам какво е да играеш у дома и да бъдеш фаворит. За мен беше добър тест. Със Стефан се познаваме от години. Приятели сме, тренирали сме заедно. Днес просто бях фокусиран в спечелването на двубоя”, допълни Димитров.

Запитан дали е готов да повтори успеха от Australian Open по-рано през сезона, където стигна до полуфиналите, българинът отговори: „Защо не?! Характерът се показва точно в тези двубои на голямата сцена. Затова тренирам, за да съм на добро равнище и да съм конкурентен в турнирите от Шлема и Мастърс сериите”.  

Очаквайте по-късно днес изказване на Григор Димитров пред пратеника на Tennis24.bg в Париж Любомир Тодоров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини