Тийм: Мога да поднеса изненада в Париж



28-05-2017 10:34 | Николай Драганов

Световният №7 Доминик Тийм пристигна в Париж с много самочувствие и увереност след силен сезон на клей, по време на който успя да достигне до финал в Баресола и Мадрид и до полуфинал в Рим. 


"Беше ново усещане за мен да достигна толкова далеч в толкова важни турнири", призна Тийм, който ще дебютира в тазгодишното издание на "Ролан Гарос" още в неделя с мач срещу Бърнард Томич.


"Спечелих доста точки в Мадрид и Рим и това ми позволя да играя освободено в Париж. Изправих се срещу най-добрия играч на клей в три поредни седмици. Научих доста от тези мачове и това ще ми бъде полезно тук", добави австриецът. 


Според него Рафаел Надал е големият фаворит за трофея. "Рафа е 100%-тов фаворит. Той се завърна към най-добрата си форма и знае как да спечели "Ролан Гарос". Ще направи всичко възможно, за да спечели десета титла, което е нещо невероятно", счита Тийм.


"След това идва Новак. Не знаем какво можем да очакваме и от Анди Мъри. Той е много силен играч, който може да играе на невероятно ниво. Има и други играчи, които могат да изненадат - като например аз и Саша Зверев", подчерта австриецът.


"Имам хубави спомени от Париж. Спечелих титлата при юношите преди шест години, а през миналата година достигнах до полуфинал. Щастлив съм да бъда част от Топ 10 и да играя по начина, по който го правя в момента. Очевидно клеят е любимата ми настилка и съм уверен, че мога да изиграя силен турнир", завърши той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини