Григор Димитров стартира срещу Стефан Робер (превю)



28-05-2017 07:20 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димотров ще стартира участието си в тазгодишния "Ролан Гарос" още в първия ден на турнира. Гришо излиза на централния корт "Филип Шатрие" срещу представителя на домакините Стефан Робер, а мачът е трети по програма на корта, където двубоите започват в 12:00 часа българско време.


Двубоят ще бъде проследен с коментар на живо в Tennis24.bg, както и да бъде наблюдаван в ефира на БНТ и Евроспорт 2. По традиция малко преди началото на двубоя ще предоставим и линкове за пряко излъчване в интернет. След двубоя пък можете да очаквате всички най-любопитни подробности от нашия пратеник в Париж Любомир Тодоров.

КОМЕНТАР НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ!

ГЛЕДАЙТЕ ДВУБОЯ ОНЛАЙН ТУК!


Днешният съперник на Димитров е на 37 години и се намира под №133 в ранглистата, а най-високата позиция, до която се е изкачвал, е №50. Гришо и Роберт никога досега не са се срещали в ATP тура, но имат два мача в турнири от категорията "Чалънджър" през 2011 година, като и в двата случая българинът е победител. За четвърти път Димитров ще се изправи срещу представител на домакините в Париж, като до този момент има две загуби (Шарди и Гаске) и една победа (Пуй).


Към момента Гришо заема №12 в ранглистата, а рекордът му си остава №8, до където се изкачи през 2014-та година. Въпреки, че е девет години по-млад, българинът може да се похвали и с далеч повече успехи - той е спечелил 6 титли и е загубил още пет финала, докато Робер няма трофей във витрината си и има един единствен финал, преди 7 години в Йоханесбург.


Що се отнася конкретно до Откритото първенство на Франция, то представителят на домакините никога не е прескачал втори кръг. Той има шест поражения и две победи в основната схема, но Гришо има причина да внимава, защото една от тях е през 2011 година, когато Робер тръгва от първи кръг на квалификациите, но в първия си мач в основната схема успява да отстрани №6 в света Томаш Бердих след петсетова драма. Другата му победа пък дойде през миналата година, когато в първи кръг беше отстранен друг сериозен играч в лицето на Кевин Андерсън, тогава №20 в света.


Легендарните червени кортове във френската столица в последно време не носят много добри емоции и за Григор Димитров. Българинът се намира в серия от четири поредни поражения, като три от тях са в първи кръг. За последно той успя да запише две победи през 2013 година - над Алехандро Фая и Лука Пуй, след което отстъпи на Новак Джокович. Това е и най-доброто му представяне на "Ролан Гарос". 


От следващия сезон започна и "черната" серия загуби в първи кръг съответно от Иво Карлович, Джак Сок и Виктор Троицки, като и тримата бяха извън Топ 20. Освен споменатите четири участия Гришо има още две появи в Париж - при дебюта си през 2011 губи от Жереми Шарди в първи кръг, а на следващата година отново е спрян от французин в лицето на Ришар Гаске, но във втори кръг. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини