Григор Димитров започва с представител на домакините



26-05-2017 13:46 | Станко Димов

Григор Димитров ще започне участието си на „Ролан Гарос” с двубой срещу представителя на домакините Стефан Робер. Това отреди тегленият в петък жребий за основната схема. Българинът и 37-годишният французин никога не са срещали на най-високо ниво в АТР, но имат два двубоя на по-ниска категория (фючърс и чаланджър), като победител и в двата случая излиза българинът.

При победа Григор Димитров ще прекъсне серията от три последователни отпадания в първи кръг на „Ролан Гарос”. Негов опонент във втори кръг ще бъде спечелилият двубоя Томи Робредо – Даниел Евънс.

Първият поставен, който Григор Димитров може да срещне в Париж е испанецът Пабло Кареньо Буста. Двубой между двамата е възможен в трети кръг. В четвърти кръг (осминафинал) Григор може да премери сили с Милош Раонич. В тази част на схемата е и Рафаел Надал, когото българинът може да срещне на четвъртфинал.

Припомняме, че най-доброто представяне на Димитров в турнира е достигането до III кръг през 2013 (загуби от Джокович).

„Ролан Гарос” 2017 започва в неделя. В събота пък ще стане ясно дали Григор Димитров ще играе още в първия ден от турнира, или ще стартира в понеделник или вторник.

За втора поредна година Tennis24.bg ще има пратеник на „Ролан Гарос”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини